Onze geschiedenis

Al bijna 130 jaar actief als familiebedrijf

Vollenhoven is een familiebedrijf welke al bijna 130 jaar actief is in de oliebranche. Opgericht door Jacques van Vollenhoven, is Vollenhoven sinds 1895 onlosmakelijk verbonden aan olieproducten. Tegenwoordig is Vollenhoven niet alleen een leverancier van olieproducten maar beheren en beleveren we ook tankstations in Brabant, Limburg en Zeeland. Hiernaast is Vollenhoven ook actief bezig met de veranderende energie transitie en plaatsen we ook elektrische laadpalen. 

Onze geschiedenis

Sinds 2006 is Vollenhoven lid van de AVIA groep en heeft sindsdien steeds meer tankstations ondergebracht in de rood-witte AVIA kleuren. Vollenhoven beheert zowel AVIA (bemand), AVIA XPress (onbemand) als AVIA TRUCK (transport) tankstations.

We beschikken over ons eigen distributienetwerk waarmee we niet alleen flexibel en snel onze klanten beleveren, maar ook op een maatschappelijk verantwoorde manier.

 

"Vollenhoven (klant) gericht op weg naar duurzame mobiliteit''
Thomas Bogaers en Piet-Hein Bogaers Directie

De historie van Vollenhoven

Vollenhoven is een Tilburgs familiebedrijf dat in 1895 werd opgericht door Jacques van Vollenhoven. Sinds de oprichting is Vollenhoven onlosmakelijk aan olieproducten verbonden. In de loop der jaren heeft Vollenhoven zich ontwikkeld tot één van de grootste zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland.

Opgericht door Jacques van Vollenhoven

Fons Bogaers neemt samen met zijn zwager Emile Smulders Vollenhoven over

Vollenhoven ging de samenwerking aan met het Amerikaanse merk Gulf Oil

Eerste onbemande tankstation VOLDS in Tilburg

100-jarig bestaan Vollenhoven Olie

Overdracht van 3e naar 4e generatie Bogaers