HVO brandstof
Duurzame Biodiesel

Wat is HVO brandstof?

HVO is een duurzame variant van diesel. De afkorting HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Dat betekent in het Nederlands ook wel ‘met waterstof behandelde plantaardige olie’. Met andere woorden; HVO is een schonere brandstof die de CO2-uitstoot reduceert, maar wel de voordelen heeft van ‘gewone’ diesel. Het is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. AVIA biedt de duurzame biodiesel HVO bij de AVIA tankstations in twee varianten aan; HVO 20 en HVO 100.

Ben je geïnteresseerd in HVO? Klik dan op onderstaande knop, laat jouw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Contact

Verschillende soorten biodiesel

AVIA biedt twee verschillende duurzame dieselbrandstof varianten aan die elk hun unieke voordelen en eigenschappen hebben. Twee prominente varianten die wij bij AVIA aanbieden zijn HVO 20 en HVO 100. Deze vormen van biodiesel vertegenwoordigen innovatieve stappen in de richting van milieuvriendelijker rijden. HVO 20 combineert HVO met traditionele diesel, terwijl HVO 100 bijna volledig bestaat uit plantaardige oliën. In de volgende alinea’s duiken we dieper in wat deze specifieke soorten biodiesel uniek maakt, hoe ze bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot en op welke manieren ze de conventionele diesel kunnen vervangen of aanvullen.

HVO 20

HVO 20 bestaat voor 20% uit HVO (plantaardige olie) en 80% fossiele diesel. Met de HVO 20 kun je duurzamer rijden voor een aantrekkelijke prijs, stoot je tot 18% minder CO2 uit en bespaar je op fijnstof en de uitstoot van stikstof. Bovendien heeft HVO een vergelijkbare chemische samenstelling als conventionele dieselbrandstof. Hierdoor zijn er geen aanpassingen nodig aan de motor en distributiesystemen van het voertuig om op HVO 20 te kunnen rijden. Ook oudere diesels rijden vaak probleemloos op HVO 20.

hernieuwbare brandstof

HVO 100

HVO 100 is de meest duurzame vorm van HVO en is enkel gemaakt van plantaardige oliën. Deze biodiesel zorgt voor een CO² besparing tot maar liefst 89% ten opzichte van reguliere diesel. Daarnaast is er een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof. Afhankelijk van het type voertuig kunnen er meerkosten verbonden zijn aan de overstap naar HVO 100. Bij een mengverhouding boven de 30% dien je eerst met jouw autofabrikant te overleggen of HVO 100 getankt kan worden in jouw voertuig.
.

hydrotreated vegetable oil

Technische voordelen

  • De HVO 20 van AVIA is palmolie vrij!
  • Geen vervuilde filters meer; er zitten geen FAME biodieselcomponenten in HVO 20.
  • HVO is beter bestand tegen kou, het bevriest pas bij -20°C.
  • HVO 20 valt binnen de EN590 specificatie.
  • HVO 100 valt binnen de EN15940 specificatie.
  • Naast een CO2 reductie ook een stikstof-uitstoot besparing van 5-37%, afhankelijk van de mengverhouding en type voertuig.
  • HVO tanken werkt net als conventionele diesel tanken.
afgewerkte plantaardige oliën

Ook verduurzamen?

Jouw steentje bijdragen aan een beter milieu gaat makkelijker dan je denkt! Met HVO-diesel heb je een aanzienlijk lagere uitstoot van schadelijke emissies. Ben je geïnteresseerd in onze duurzame biodiesel of wil je weten waar je HVO kunt tanken? Klik op onderstaande knop, er is altijd een AVIA-tankstation bij je in de buurt. Maak eenvoudig gebruik van de filteropties en selecteer op HVO.

fossielvrije diesel

Onze tankstations

AVIA heeft een uitgebreid netwerk van tankstations verspreid over Nederland, waardoor je nooit ver hoeft te rijden om jouw voertuig te voorzien van onze hoogwaardige brandstoffen. Daarnaast breiden wij continu onze locaties uit met deze duurzame brandstof. Elk station biedt een reeks van diensten en brandstoffen aan, inclusief onze milieuvriendelijke HVO-opties. Onze stations zijn ontworpen met het oog op klantvriendelijkheid en efficiëntie, zodat jouw tankervaring snel en eenvoudig is.

Zorgeloos rijden?

Wist je dat je met de AVIA Card snel, gemakkelijk en voordelig jouw elektrische auto kan laden en kan tanken bij alle AVIA-tankstations in Nederland? Met de AVIA Card kun je naast 1.200 locaties in Nederland ook bij zo’n 1.500 locaties in Europa tanken! Daarnaast kun je laden bij meer dan 500.000 laadpunten in heel Europa! Klik op de link om de AVIA Card aan te vragen zodat je ook onbezorgd kunt rijden.

Heeft u een vraag over HVO?

Heb je vragen over onze duurzame diesel, diensten of wil je meer weten over hoe je kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst? Neem dan contact met ons op.

Contactformulier HVO

Voor persoonlijker contact kunt je jouw telefoonnummer achterlaten en zullen wij telefonisch contact met je opnemen.

Het laatste nieuws

Nieuws
Feestelijke heropening AVIA Rilland
25 april 2024
Verder lezen
Blog
Wat is biodiesel?
22 februari 2024
Verder lezen
Blog
Hoe werkt een laadpaal van AVIA?
30 januari 2024
Verder lezen
Nieuws
Feestelijke heropening AVIA Rilland
25 april 2024
Verder lezen
Blog
Wat is biodiesel?
22 februari 2024
Verder lezen
Blog
Hoe werkt een laadpaal van AVIA?
30 januari 2024
Verder lezen