Onze brandstoffen

Vollenhoven is een familiebedrijf dat al bijna 130 jaar actief is in de branche.

Of je nu benzine, diesel of LPG/autogas of een andere brandstof waar jouw voertuig op kan rijden bij ons tankt, bij AVIA zit je altijd goed! Met onze kwalitatief hoogstaande brandstoffen, welke ruimschoots aan de milieurichtlijnen voldoen, houdt u het welzijn van uw motor én de wereld in het oog. Er is immers aandacht voor een optimale werking en levensduur van uw motor en u minimaliseert uw CO2-uitstoot gegarandeerd. Kortom: voordelen te over!

Rijden op benzine van AVIA

Bij onze tankstations kunt u onder meer terecht voor Euro 95 Ongelood (E10) en Super Plus 98 Ongelood (E5). 

Mocht voor uw auto uitsluitend een loodvrije of loodhoudende benzine met octaangetal 98 voorgeschreven worden (voornamelijk oldtimers, sportwagens en motoren met een groot vermogen), raadpleeg dan het instructieboekje van uw voertuig of neem contact op met uw dealer om zeker te weten welke benzine u het beste kunt tanken.

Rijden op diesel van AVIA

Ook diesel van AVIA geeft betere prestaties dan de door de overheid vastgestelde kwaliteitsnorm. Omdat ieder zo zijn eigen voorkeuren heeft, hebt u als klant ook keuze uit verschillende varianten; de reguliere diesel, Multipower Diesel en EcoSave Diesel.

HVO: Hydrotreated Vegetable Oil

HVO is een duurzame diesel die wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen.
Het is een schoner en dunner product dan normale diesel.

Met een HVO kan direct een CO2 reductie tot 89% behaald worden van tank-to-wheel.
Daarnaast is er een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof, afhankelijk van het type motor.

Bent u benieuwd naar de voordelen en waar we het product gaan verkopen? Klik hier voor meer informatie.

Multipower Diesel

Voor AVIA Multipower Diesel voegen wij een aantal additieven aan onze reguliere diesel toe. Het verbetert de verbranding in de motor en beschermt het brandstofsysteem daarmee nog beter. Uw voertuig stoot niet alleen minder uitlaatgassen en roet uit, u reduceert ook uw brandstofverbruik. Tankt u deze dieselvariant van AVIA, dan draagt u dus bij aan een schoner milieu.

De toevoegingen in Multipower Diesel beschermen ook tegen corrosie en oxidatie. Daarnaast heeft het een waterafscheidend en smerend vermogen voor de brandstofpomp. Dat is een handige combinatie, want hiermee vindt totaalonderhoud van uw brandstofsysteem plaats, zónder dat u extra handelingen verricht.

Door de toevoegingen in Multipower Diesel wordt ook paraffinevorming bij lage temperaturen vermeden en hoeft u zich in de winter dus niet druk te maken over bevroren brandstof in uw motor. Uw motor blijft schoner en gaat langer mee.

EcoSave Diesel

Voor de zakelijke rijder voor wie de Multipower Diesel nog niet groen genoeg is, is op verschillende locaties in het land ook AVIA EcoSave Diesel beschikbaar. Op dit moment is deze supergroene brandstof bij AVIA Truck Nuth, AVIA Eindhoven Rooijakkerstraat, AVIA Truck Son, AVIA Truck Maasbree, AVIA Truck Venlo, AVIA Truck Veghel, AVIA Truck Tilburg Katsbogten, AVIA Den Helder, AVIA Truck Den Oever, AVIA Truck Hoogwoud, AVIA Truck Kolhorn, AVIA Truck Medemblik, AVIA Truck De Stolpen en De Meeuw Rilland te tanken.

Overige diensten

Naast de bovengenoemde brandstoffen, worden bij verschillende AVIA-stations ook de volgende soorten aangeboden:

  • LPG/autogas
  • AdBlue
  • CNG
  • Elektrisch laden
  • LNG (zakelijke markt, enkel bulklevering)

Het aanbod verschilt per AVIA-tankstation. Controleer hier de beschikbaarheid per locatie. 

"Vollenhoven wil als klantgericht, zelfstandig, familiebedrijf groeien, op het gebied van brandstoffen, energie en (speciaal) smeermiddelen met respect voor mens en milieu”.
Thomas Bogaers & Piet-Hein Bogaers Directie

Met Vollenhoven als mobiliteitspartner
komt u verder

 

 

Elektrisch laden

De AVIA Card

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze brandstoffen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met ons. Onze experts zullen u zo snel mogelijk te woord staan om al uw vragen te beantwoorden.

Blijf op de hoogte

Nieuws
Feestelijke heropening AVIA Rilland
25 april 2024
Verder lezen
Blog
Wat is biodiesel?
22 februari 2024
Verder lezen
Blog
Hoe werkt een laadpaal van AVIA?
30 januari 2024
Verder lezen
Nieuws
Feestelijke heropening AVIA Rilland
25 april 2024
Verder lezen
Blog
Wat is biodiesel?
22 februari 2024
Verder lezen
Blog
Hoe werkt een laadpaal van AVIA?
30 januari 2024
Verder lezen