Behalen van een CO₂-certificaat

Door het gebruik van HVO20 en HVO100 kan een bedrijf bij AVIA Vollenhoven een CO₂-certificaat behalen. Een CO²-certificaat geeft aan dat de organisatie op een bewuste manier actief bezig is met het reduceren van CO² uitstoot.

 

HVO

Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) is momenteel de meeste duurzame dieselbrandstof. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. De HVO vorm van dieselbrandstof wordt namelijk gemaakt uit afgewerkte plantaardige olie.

 

HVO100 bevat geen fossiele brandstoffen, is volledig te recyclen en de uitstoot is beduidend minder.

 

Welke soorten HVO zijn er?

HVO100

HVO100 is de pure variant, bestaande uit 100% HVO-brandstof. De voordelen op het gebied van duurzaamheid zijn hier het grootst met een CO₂ reductie van 89%. Deze variant voldoet aan de EN15940-norm.

 

HVO20

HVO20 is een blend van 20% HVO en 80% diesel. Deze variant voldoet aan de EN590-norm voor conventionele dieselbrandstof en kan dus zorgeloos in alle dieselvoertuigen worden gebruikt.

 

Op bovenstaande afbeelding is de overhandiging van een certificaat te zien door onze accountmanager Michiel.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het behalen van een CO₂-certificaat of wil je gebruik maken van HVO? Neem gerust contact op met info@aviavollenhoven.nl