Vollenhoven B.V. heeft een start gemaakt met haar eerste waterstoftankstation!

Waterstoftankstation

Belangrijk om te weten:

Waterstof is een H2 gas. Het heeft geen geur, is niet zichtbaar en niet giftig, maar het ontbrandt snel. Waterstof is een brandstof dat ervoor zorgt dat men duurzamer op de weg rijdt. De uitstoot die momenteel van diesel of benzine auto’s worden uitgestoten moet volgens het klimaatakkoord drastisch verminderen. Waterstof helpt daar aan mee.

Hoe gaat het tanken in zijn werking?

Middels een app kan de betaalautomaat en H2 pomp worden vrijgegeven. De waterstof kan daarna worden getankt zoals u gewend bent diesel of benzine auto’s af te tanken. Waterstof wordt afgerekend in kilo’s. Deze app is verkrijgbaar via Vollenhoven.

Groene Waterstof

De waterstof die Vollenhoven gaat verkopen in Eindhoven is groen en voldoet aan kwaliteit eis 5.0. Deze waterstof is geproduceerd uit zon of wind. Groene waterstof is een emissie-vrije brandstof. Door waterstof in te zetten in de mobiliteit draagt het bij aan een betere luchtkwaliteit.

Het eerste waterstoftankstation van Vollenhoven

De voorbereidingen zijn in volle gang. Vanaf maandag 8 mei is de start gemaakt met het bouwen van een waterstoftankstation, deze wordt gebouwd bij BP Eindhoven aan de Eisenhowerlaan! Dit betekent dat Vollenhoven haar allereerste waterstoftankstation binnenkort zal openen. De waterstof installatie is gericht op het aftanken van personenvoertuigen, met 700 bar wordt de auto afgevuld.

Met een trots gevoel kijken wij uit naar het resultaat. Met het oog op de toekomst zal de uitbreiding in het aanbod van waterstof snel volgen. Houdt ons goed in de gaten voor komende updates.

Heb je vragen of wil je meer informatie over waterstof? Neem dan contact op via het contactformulier