Feestelijke heropening AVIA Rilland

Afgelopen weekend vierden we de officiële heropening van AVIA Rilland met een gloednieuwe shopinrichting. Zowel de kwaliteitscafetaria van Family als de luxe koffiebar van Coffee Fellows zijn nu  – zij aan zij – te vinden in de winkel. Een niet eerder vertoond dubbelconcept dat zowel de Bourgondische levensgenieter als de gehaaste forens weet te bedienen met kwaliteitsproducten. Sterker: in het sfeervolle eetcafé kunnen hele gezinnen plaatsnemen en de tijd nemen om te proeven van het uitgebreide eetassortiment. Voor ontbijt, lunch en diner.

Op 19 april werd het tankstation feestelijk heropend door commercieel directeur Piet-Hein Bogaers en Martien Overloop, wethouder van de gemeente Reimerswaal. De aanwezige gasten werden getrakteerd op een proeverij van de lekkernijen die in het tankstation verkrijgbaar zijn. In de middag heeft ook Danny Vera, een vaste klant van deze locatie, ons nog met een bezoekje vereerd om een cadeau te overhandigen aan stationsmanager Anne Marie Meeuwsen.

Met deze vernieuwing is AVIA Rilland de ideale stopplaats aan de A58. Naast de horecaformules biedt het tankstation ook uitgebreide tank- en laadmogelijkheden. Een bezoekje aan AVIA Rilland is nu meer dan alleen tanken; het is een complete ervaring.

AVIA Vollenhoven breidt netwerk uit met de opening van AVIA XPress Elsendorp

ELSENDORP – AVIA, een vertrouwd merk in de brandstofmarkt, kondigt met trots aan dat zij een nieuw onbemand tankstation hebben geopend; AVIA XPress Elsendorp.

Joep Fassaert, Manager handel van AVIA Vollenhoven, heeft laten weten verheugd te zijn om aan te kondigen dat per 6 december het TEXACO-tankstation in Elsendorp overgenomen is. Het tankstation is omgekleurd naar de rood-witte AVIA kleuren en heeft de naam AVIA XPress Elsendorp gekregen. AVIA Vollenhoven opende hiermee haar 104e tankstation in Zuid-Nederland. Hij vertelt graag meer over het tankstation. Zo is het gelegen aan een drukke N-weg, waardoor er veel verkeer voorbijkomt.

De tankshop aan het station wordt geëxploiteerd door een externe partij, deze samenwerking zal worden voortgezet. De shop biedt een ruim assortiment aan vers belegde broodjes, snacks en frisdranken. Dit betekent dat gasten gedurende de openingstijden van de shop binnen hun tankbeurt afrekenen. Na sluitingstijd van de shop is het mogelijk om via een betaalzuil de tankbeurt te betalen, zoals men wellicht gewend is bij een onbemand tankstation.

Behalve Euro 95 kan de consument er ook diesel, LPG, Super98, AdBlue en de duurzame biodiesel HVO 100 Ecosave diesel tanken. HVO 100 is een type diesel die wordt gemaakt uit plantaardig restafval. Met HVO 100 kan direct een CO2-reductie van 89% behaald worden. Bedrijven die meer willen weten over de overstap naar HVO100 kunnen een e-mail sturen naar info@aviavollenhoven.nl of bellen naar 013-5 950 950. 

Coöperatie AVIA richt joint venture op: AVIA VOLT Nederland B.V.

Soest, 28 augustus 2023 – De vijf leden van Coöperatie AVIA Nederland, bestaande uit Achilles Brandstoffen Maatschappij, AVIA Marees, AVIA Weghorst, SO Retail en Vollenhoven, richten gezamenlijk een joint venture op met de naam AVIA VOLT Nederland B.V.  

Met deze nieuwe entiteit, bundelen de AVIA leden hun slagkracht met als doel om gezamenlijk hun positie in de laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer in Nederland te versterken. Het samenwerkingsverband richt zich op onder meer landelijke aanbestedingen in het publieke en private domein. Voor de lokale activiteiten gericht op EV-mobiliteit, blijven de leden zelfstandig opereren onder dezelfde merknaam AVIA VOLT.  

“Met deze ontwikkeling vergroten wij onze mogelijkheden om te participeren in landelijke aanbestedingen voor laadinfrastructuur en stellen wij onszelf zodoende in staat om nog sneller stappen voorwaarts te zetten in de energietransitie en bij te dragen aan de verduurzaming van vervoer in Nederland” legt Ruben Leijdekker uit, algemeen directeur van de nieuwe B.V. en eveneens financieel directeur van de Coöperatie AVIA.

 

Bedrijfshulpverlening training bij AVIA Vollenhoven

AVIA Vollenhoven is in het bezit van een brandstofdepot. Vanwege de opslag van gevaarlijke stoffen op het depot is er een vergunning nodig vanuit de overheid. De vergunning voor het opslaan van gevaarlijke stoffen beperkt de gevolgen voor de menselijke gezondheid en het milieu. Zware ongevallen hebben vaak ernstige gevolgen, zoals onder meer is gebleken uit de ongevallen in Seveso, Enschede, Toulouse en Buncefield. De effecten kunnen bovendien verder reiken dan de nationale grenzen. Dit benadrukt dat passende voorzorgsmaatregelen moeten worden gewaarborgd, om zo een hoog beschermingsniveau te garanderen voor de samenleving en het milieu. Om deze reden is het belangrijk dat elke BHV’er getraind is op elke mogelijke calamiteit. In de afgelopen weken hebben deelnemers van het BHV team, in twee sessies uitgebreide en op ons depot toegespitste BHV-trainingen gevolgd. Met een op scenario’s herziene calamiteitenplan en het organiseren van BHV training op maat is AVIA Vollenhoven verder gegroeid op het gebied van ‘veilig werken’.

 

Hoe is dit in zijn werking gegaan?

Ten eerste bepalen opleiding, locatie, kennis en ervaring dat BHV’ers en BHV-teamleiders specifieke taken kunnen uitvoeren en waar deze op basis hiervan kunnen worden uitgevoerd. Je kunt je voorstellen dat een basis opgeleide BHV’er perfect in staat is om een ​​kantoorpand te ontruimen, maar een calimiteit begeleiden met een lekkende tankwagen een stap te ver is. Daarna is op basis van geloofwaardige scenario’s het BHV noodplan herschreven zodanig dat op verschillende BHV niveaus getraind kan worden.  De eerste sessie was een maatgerichte training eerste hulp en ontruiming van het hoofdkantoor, de dependance en het parkeergedeelte van het depot. Het kan voorkomen dat er situaties zich voordoen die opgelost kunnen worden zonder het depot te betreden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het begeleiden van slachtoffers die vanuit de calamiteit geëvacueerd zijn. Deze situaties zijn ook tijdens de eerste training meegenomen. De tweede sessie was een training op depot gerelateerde scenario’s voor BHV’ers met een dagelijkse functie op het depot en voor diegene met meer opleiding (ploegleider BHV), kennis en ervaring op het brandstof depot. De training is gegeven door een ervaringsdeskundige op het gebied van bedrijfshulpverlening van BHV.NL. Door de hulpverlening bij scenario’s te behandelen en te trainen op het eigen depot zijn er tevens ook verbeteringen aan het noodplan doorgevoerd. Het uiteindelijke resultaat is dat het gehele BHV team gegroeid is in inzicht van taken en instructies die van hen tijdens een calamiteit verwacht worden.

AVIA Vollenhoven heeft een start gemaakt met haar eerste waterstoftankstation!

Belangrijk om te weten:

Waterstof is een H2 gas. Het heeft geen geur, is niet zichtbaar en niet giftig, maar het ontbrandt snel. Waterstof is een brandstof dat ervoor zorgt dat men duurzamer op de weg rijdt. De uitstoot die momenteel van diesel of benzine auto’s worden uitgestoten moet volgens het klimaatakkoord drastisch verminderen. Waterstof helpt daar aan mee.

Hoe gaat het tanken in zijn werking?

Middels een app kan de betaalautomaat en H2 pomp worden vrijgegeven. De waterstof kan daarna worden getankt zoals u gewend bent diesel of benzine auto’s af te tanken. Waterstof wordt afgerekend in kilo’s. Deze app is verkrijgbaar via Vollenhoven.

Groene Waterstof

De waterstof die Vollenhoven gaat verkopen in Eindhoven is groen en voldoet aan kwaliteit eis 5.0. Deze waterstof is geproduceerd uit zon of wind. Groene waterstof is een emissie-vrije brandstof. Door waterstof in te zetten in de mobiliteit draagt het bij aan een betere luchtkwaliteit.

Het eerste waterstoftankstation van AVIA Vollenhoven

De voorbereidingen zijn in volle gang. Vanaf maandag 8 mei is de start gemaakt met het bouwen van een waterstoftankstation, deze wordt gebouwd bij BP Eindhoven aan de Eisenhowerlaan! Dit betekent dat AVIA Vollenhoven haar allereerste waterstoftankstation binnenkort zal openen. De waterstof installatie is gericht op het aftanken van personenvoertuigen, met 700 bar wordt de auto afgevuld.

Met een trots gevoel kijken wij uit naar het resultaat. Met het oog op de toekomst zal de uitbreiding in het aanbod van waterstof snel volgen. Houdt ons goed in de gaten voor komende updates.

Heb je vragen of wil je meer informatie over waterstof? Neem dan contact op via het contactformulier

Kosten AVIA Card

De wereld om ons heen wordt steeds duurder, zo ook het produceren en aanmaken van onze AVIA Cards. De nieuwe AVIA Card is voorzien van 2 NFC chips wat de kaart aanzienlijk duurder maakt. Wij hebben tot op heden beperkt paskosten berekend.

Sinds 1 maart jl. hanteren wij voor elke nieuwe en vervangende AVIA Card paskosten.
Je betaalt deze éénmalig bij het aanvragen of vervangen van de pas.
De kosten bedragen € 5,- exclusief btw en worden weergegeven op de eerstvolgende factuur na aanvraag.

De Meeuw Buitenvest wordt AVIA XPress Buitenvest in Bergen op Zoom

Vanaf afgelopen maandag 17 april is de omkleuring begonnen van het De Meeuw Buitenvest tankstation in Bergen op Zoom. Dit tankstation is de tweede in het rijtje van de De Meeuw tankstations die omgekleurd zullen worden naar de rood-witte AVIA-kleuren.

Op de kleuren en het merk na, blijft het tankstation hetzelfde. Het blijft een onbemand tankstation waarbij dezelfde brandstoffen worden aangeboden als voorheen! Vanaf maandag 24 april tot en met woensdag 26 april 2023 kunnen klanten met 23 cent* korting per liter tanken. Op deze dagen is ons promoteam aanwezig om klanten te verwelkomen met een kop koffie of thee en natuurlijk wat lekkers.

    

ViaAVIA spaarprogramma

Met de komst van AVIA wordt er ook een nieuw landelijk digitaal spaarsysteem geïntroduceerd genaamd ViaAVIA. Met de ViaAVIA spaarpas kan gespaard worden voor korting op artikelen en uitjes. Bij iedere getankte liter op zowel een bemand als onbemand AVIA tankstation ontvang je één punt. In de shop is iedere euro 1 punt waard! Lees hier meer over alle voordelen van de ViaAVIA spaarpas.

Naast het tankstation in Rilland en Buitenvest zullen de volgende De Meeuw tankstations binnenkort omkleuren:
De Meeuw Hoogerheide, De Meeuw Kloetinge en De Meeuw Bergen op Zoom. 

*De korting geldt op de landelijke AVIA-Vollenhoven adviesprijs

Laden en tanken met één pas: De AVIA card

Sinds 1 maart jl. zijn we begonnen met het uitgeven van de AVIA Card; laden en tanken op één kaart voor de zakelijke markt. Hierdoor kun je snel, eenvoudig en voordelig laden en tanken, online betalen en jouw facturen gemakkelijk beheren.

Altijd een tankstation of laadpunt in de buurt
– 2.700 tanklocaties (1.200 in Nederland & 1.500 in Europa)
– 450.000 laadpunten (140.000 in Nederland & 310.000 in Europa)
– Afhankelijk van jouw behoefte heeft u de keuze uit AC laadpalen en DC snelladers op diverse locaties.

Heb je een elektrische auto of schaft u er binnenkort een aan?
Vraag de AVIA Card met laadmogelijkheid aan via ons klantenportaal MijnVollenhoven of bekijk eerst de mogelijkheden van onze AVIA Card (link naar AVIA Card deel van de website).

Kilometerheffing vanaf 2026 voor vrachtwagens

Wij maken je er graag op attent dat de kilometerheffing voor vrachtwagens naar verwachting in zal gaan vanaf 2026. De vrachtwagenheffing gaat gelden voor binnenlandse en buitenlandse vrachtwagens van meer dan 3.500 kilo. Er zal worden gewerkt met boordapparatuur in een vrachtwagen met behulp van een satellietnavigatiesysteem. Daarnaast zullen mobiliteitsaanbieders zorgen voor registratie, inning en afdracht van de vrachtwagenheffing.

De kosten van de kilometerheffing zijn onder andere gebaseerd op het gewicht en de uitstoot van de vrachtwagen. Dit betekent dat hoe zwaarder de vrachtwagen is, hoe hoger de heffing.

Voor de vrachtwagenheffing geldt onder meer het volgende:

–  De vrachtwagens gaan per gereden kilometer betalen op de Nederlandse snelwegen (A-wegen) en op een aantal lokale en regionale wegen (N-wegen). De reden van de heffing op lokale en regionale wegen is het tegengaan van het uitwijken van vrachtverkeer naar deze wegen

–  De heffing wordt berekend door een aantal milieukenmerken en is afhankelijk van het gewicht van een vrachtwagen. Hoe schoner en lichter, hoe lager de heffing.

–  Verduurzaming en innovatie van de vervoerssector worden gestimuleerd met een deel van de inkomsten uit de vrachtwagenheffing.

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat de kosten hier dan van zullen zijn. Het gemiddelde tarief per kilometer zal op circa 15 cent uitkomen. Op wegen waar tol wordt geheven, denk hierbij aan de Westerscheldetunnel, de Kiltunnel, de Blankenburgverbinding en de viA15, is het niet nodig dat de vrachtwagenheffing betaald wordt. Daarnaast wordt de vaste belasting (motorrijtuigenbelasting en Eurovignet) omgezet naar een variabele heffing. Binnen- en buitenlands vrachtverkeer gaan voor het gebruik van de weg meer betalen per afgelegde kilometer.

Het doel vanuit de overheid is om de netto-opbrengst terug te brengen naar verduurzaming en innovatie van de transportsector. Naar verwachting zal dit vanaf het moment van invoering 250 miljoen euro bedragen. Zo worden er maatregelen getroffen die bijvoorbeeld gericht zijn op het meer inzetten van elektrisch aangedreven vrachtwagens en het gebruik van hernieuwbare brandstoffen.

Nieuwsgierig naar wat AVIA Vollenhoven aan duurzaamheid voor jouw bedrijf kan betekenen? Klik dan eens op de duurzaamheid pagina op onze website!

AVIA Vollenhoven duurzaamheidssessie mobiliteit

Wat komt er als ondernemer op ons af?

De reis richting verduurzaming is begonnen. Wij van AVIA Vollenhoven willen u ondersteunen in dit proces richting de toekomst! AVIA Vollenhoven helpt je met een dynamische oplossingsrichting gekoppeld aan gebouw gebonden installatie.

 

Afgelopen vrijdag heeft AVIA Vollenhoven haar eerste duurzaamheidsessie gegeven. Deze duurzaamheidsessies worden gegeven om klanten kennis bij te brengen over de transitie en eventuele vraagstukken uit de praktijk op te lossen. Tijdens deze meeting zijn een aantal onderwerpen besproken, namelijk de energietransitie, ZE-zones in 2025, elektrisch rijden en The Green Deal.

 

We hebben na afloop van de duurzaamheidsessie een aantal deelnemers om reactie gevraagd.

Lesley Hendriks van ASD Tilburg:

“Door deze duurzaamheidsessie word je als ondernemer wel echt wakker geschud wat er allemaal op je afkomt. Ik vond de informatie over de Zero Emissie zones in 2025 en welke vrijstellingen er nu precies zijn interessant.”

Rob Mommers van Mommers Projectmontage:

“Er zijn helaas nog veel open eindjes wat het lastig maakt, jezelf laten informeren is daarom des te belangrijker.”

 

Wil je ook een duurzaamheidsessie bijwonen en meer te weten komen over mobiliteit in de toekomst? Neem contact met ons op via vdm@vollenhoven.nl.