De gezichten achter HR

Graag stellen we een aantal collega’s voor, dit keer de afdeling HR. Hier werken Bauke, Kim, Evalyne en Marian aan thema’s op het gebied van in-, door- en uitstroom. Zij faciliteren onze 225 medewerkers en hun leidinggevenden bij het vergroten van werkgeluk en verlagen van werkstress. Niet voor niets is medewerkerstevredenheid verankerd in onze strategie. Bij Vollenhoven geloven we dat succes te danken is aan onze medewerkers én dat gelukkige medewerkers vaker succesvol zijn. Zij maken het verschil in het waarmaken van onze ambities.

Veel HR taken liggen op het bord van de leidinggevende en het is de taak van HR-collega’s om hierbij zo goed mogelijk te faciliteren en bij te springen bij complexe vraagstukken. Zo vertalen zij ons werkgeversmerk naar de arbeidsmarkt. Door een helder en reëel beeld te geven van de bedrijfscultuur, werken zij aan het aantrekken van mensen die bij ons passen. HR adviseurs Kim en Evalyne adviseren onze leidinggevenden bij het vormen van een optimale teamsamenstelling en hoe mensen aan Vollenhoven te binden. Daarbij wordt structureel gebruik gemaakt van een tool om het werkgeluk en de werkstress te meten. Daarbij stimuleren onze HR collega’s leidinggevenden om steeds weer in gesprek te gaan met medewerkers over wat er beter kan. Bauke verzorgt de HR-administratie en vormt de spil binnen de afdeling omdat de meeste vragen eerst bij haar terecht komen. Marian ontwikkelt HR beleid, dat bijdraagt aan goed werkgeverschap, optimale samenwerking en de gewenste cultuur van Vollenhoven.

Kim aan het woord: “Ik werk nu 5 jaar met veel plezier als HR Adviseur bij Vollenhoven. Op de HR afdeling is geen dag hetzelfde. Sommige werkzaamheden laten zich plannen en andere overvallen je gewoon. Dan laat je alles uit je handen vallen om een probleem op te lossen. Juist die afwisseling maakt het werk boeiend. En belangrijk voor mij, we vormen samen een heel fijn team!”