Vakantietips; veilig op weg!

De zomervakantie komt steeds dichterbij. Voor u vertrekt is het belangrijk dat u nog een autocheck doet. Wij geven u graag wat handige tips mee om goed voorbereid de weg op te gaan met de auto.

Check je bandenspanning!

Als u met een volgepakte auto op vakantie gaat is het belangrijk dat u van te voren even kijkt hoe het met de bandenspanning gesteld is. Een auto die zwaar beladen is, moet meer spanning op de banden hebben. Zodra u op zachte banden rijdt, is dat niet alleen onveilig maar verbruikt uw auto ook meer brandstof. Wat precies de bandenspanning moet zijn van uw auto is afhankelijk van de bandenmaat. Hieronder wordt in één overzicht weergegeven welke bandenspanning bij uw banden past.

Wist u dat de juiste bandenspanning ook vaak wordt aangegeven in een van de deurstijlen of aan de binnenzijde van het klepje van de brandstoftank?

Vloeistoffen bijvullen

Koelvloeistof: Een van de belangrijkste punten om te controleren voor u met de auto op vakantie gaat is of uw auto nog voorzien is van voldoende koelvloeistof. Deze vloeistof zorgt onder andere voor het koelen van uw auto, wat belangrijk is als u lange afstanden in de zon moet afleggen. Op het expansievat in de auto wordt aangegeven met indicatiestreepjes of dit nog op peil is.

Ruitenwisservloeistof: Goed zicht is belangrijk voor de veiligheid. Zorg dat uw ruitenvloeistof volledig aangevuld is. Bij AVIA Reeshof en AVIA Uden is het zelfs mogelijk om ruitenvloeistof te tanken! Het is uiteraard ook mogelijk om ruitenvloeistof in kannen aan te schaffen in één van de AVIA shops.

Altijd een tankstation in de buurt ook internationaal

AVIA beschikt in Nederland over 365 tankstations, echter is dit niet de enige plek waar u AVIA vindt. Over 15 landen zijn er bijna 2500 AVIA tankstations. Met de AVIA NL app, vindt u altijd gemakkelijk, snel en in de buurt een tankstation! Zo kunt u op de app terugzien of de locatie geopend is, wat de betaalmogelijkheden zijn en welke brandstoffen u kunt tanken. Zo maken wij tanken voor u gemakkelijker.

Archief Tankstations – Vollenhoven