Vakantietips; veilig op weg!

De zomervakantie komt steeds dichterbij. Voor je vertrekt is het belangrijk dat je nog een autocheck doet. Wij geven je graag wat handige tips mee om goed voorbereid de weg op te gaan met de auto.

Check je bandenspanning!

Als je met een volgepakte auto op vakantie gaat is het belangrijk dat je van te voren even kijkt hoe het met de bandenspanning gesteld is. Een auto die zwaar beladen is, moet meer spanning op de banden hebben. Zodra je op zachte banden rijdt, is dat niet alleen onveilig maar verbruikt jouw auto ook meer brandstof. Wat precies de bandenspanning moet zijn van jouw auto is afhankelijk van de bandenmaat. Hieronder wordt in één overzicht weergegeven welke bandenspanning bij jouw banden past.

Wist je dat de juiste bandenspanning ook vaak wordt aangegeven in een van de deurstijlen of aan de binnenzijde van het klepje van de brandstoftank?

Vloeistoffen bijvullen

Koelvloeistof: Een van de belangrijkste punten om te controleren voor je met de auto op vakantie gaat is of jouw auto nog voorzien is van voldoende koelvloeistof. Deze vloeistof zorgt onder andere voor het koelen van jouw auto, wat belangrijk is als je lange afstanden in de zon moet afleggen. Op het expansievat in de auto wordt aangegeven met indicatiestreepjes of dit nog op peil is.

Ruitenwisservloeistof: Goed zicht is belangrijk voor de veiligheid. Zorg dat jouw ruitenvloeistof volledig aangevuld is. Bij AVIA Reeshof, AVIA XPress Uden en AVIA XPress Tilburg Noord is het zelfs mogelijk om ruitenvloeistof te tanken! Het is uiteraard ook mogelijk om ruitenvloeistof in kannen aan te schaffen in één van de AVIA shops.

Altijd een tankstation in de buurt ook internationaal

AVIA beschikt in Nederland over 365 tankstations, echter is dit niet de enige plek waar je AVIA vindt. Over 15 landen zijn er bijna 2500 AVIA tankstations. Met de AVIA NL app, vind je altijd gemakkelijk, snel en in de buurt een tankstation! Zo kun je op de app terugzien of de locatie geopend is, wat de betaalmogelijkheden zijn en welke brandstoffen je kunt tanken. Zo maken wij tanken voor jou gemakkelijker.

Archief Tankstations – Vollenhoven